24 avisen trump nrk
Hjelp avisen å vokse

Det var full jubel da Trump talte i Miami fredag kveld der Trump kunngjorde endringene i USAs politikk overfor øystaten.
 
– Det er vanskelig å tenke seg en politikk som gir mindre mening enn den forrige administrasjonens forferdelige og villedende avtale med Castro-regimet, sa Trump fra talerstolen fredag kveld.
 

 
Endringene til Trump innebærer at det blir vanskeligere for amerikanere å besøke øya som turister. I tillegg gjeninnføres flesteparten av restriksjonene på amerikansk forretningsvirksomhet med selskaper som knyttes til det cubanske militæret – noe som inkluderer mange statlige hoteller og restauranter på Cuba.
 
– USA har avvist det cubanske folks undertrykkere, sa Trump.
 

Holder på valgløftene

 
Trump-administrasjonens linje overfor øystaten innebærer ikke en fullstendig reversering av Obamas politikk. Blant annet vil landenes ambassader i henholdsvis Washington og Havanna forbli åpne, og amerikanske flyselskaper og cruiseskip vil fortsatt kunne frakte passasjerer til øya.
 
– Tilbake fra Miami hvor mine cubanske/amerikanske venner er veldig fornøyde med hva jeg signerte i dag. Nok et løfte jeg ikke glemte! skrev presidenten på Twitter etterpå.
 

Gruste kommunist-politikken til Obama

 
Cuba sier de vil fortsette å ha en respektfull dialog og et samarbeid i saker av felles interesse.
 

 
Obama og Cubas president Raul Castro kunngjorde i desember 2014 at de diplomatiske forbindelsene mellom landene skulle gjenopptas. Obama fikk begrenset deler av embargoen som ble innført i 1962. Obama ble i fjor den første sittende amerikanske presidenten som besøkte det kommunistiske Cuba siden 1928. Noe som også vakte stor misnøye hos Amerikanere og ikke minst Cubanere som emigrerte til USA etter å ha levd under kommunistregimet i landet.

 

DEL